Interface-Elementen

Top  Previous  Next

Het hoofdvenster van de Visuele Loterij Analyser is verdeeld in vier delen:

1. Lintbalk
Deze bevindt zich aan de bovenkant van het hoofdvenster en biedt eenvoudige en snelle toegang tot softwareopdrachten.
Alle opdrachten zijn gegroepeerd in groepen binnen de volgende lintbalkinterfacepagina's:

Loterijopties - Achteraanzicht van het lint met loterijopties voor de hele software

Loterij - opdrachten om alle belangrijke softwarefuncties te openen

Interface - opdrachten om de softwareweergave aan te passen

Software - opdrachten om softwareopties en licenties te openen
Help - opdrachten met hulplinks.

2. Dockingvensters

Aan de linkerkant van het hoofdvenster bevinden zich 4 kleine vensters die aan elkaar kunnen worden gekoppeld
Ticketweergave - een venster met het spelkaartje
Lotnummers - een venster met de lotnummers van het spel
Spel - een venster met de spel eigenschappen editor
Help - een venster met het helponderwerp over de geselecteerde software-elementen, is alleen zichtbaar als je op de knop Help op de softwarewerkbalken klikt.

Zie het  onderwerp Dockingvensters voor informatie over het werken met dockingvensters.

3. Vensters

Hoofdgedeelte van het hoofdvenster waar de software zijn functies opent.
Je kunt alle vensters openen als vensters met tabbladen, ook kun je nu dubbelklikken of een tabblad slepen om de bijbehorende functie naar een apart zwevend venster te verplaatsen.
Zie het  onderwerp Tabbed & MDI Interface voor informatie over het werken met vensters met tabbladen.

4. Statusbalk

Een statusbalk aan de onderkant van het hoofdvenster biedt een manier waarop programma's verschillende soorten statusinformatie weergeven

Links, het kleinste paneel geeft de volgende informatie weer:

Gereed
Als het programma inactief is of net klaar is met iets doen.

Status
Als er een probleem optreedt tijdens het uitvoeren van een opdracht of als een actie niet helemaal succesvol is afgerond.

Fout

Wanneer er een kritieke fout is opgetreden en de software niet verder kan of wanneer een actie niet succesvol of onvolledig is uitgevoerd.
Waarschuwing
Wanneer er een fout is opgetreden, maar geen kritieke fout, of wanneer de gebruiker een niet toegestane actie heeft uitgevoerd.

Info

Wanneer de software informatie toont over de voltooide actie.
Aan het werk
Wanneer de software aan het werk is, is het bezig.

Het laatste deel van de statusbalk, direct naast het laatste paneel is een Size Grip, de size grip maakt het mogelijk om de grootte van het venster aan te passen door de rechteronderhoek van de statusbalk te verslepen.

Navigatievenster

Alle hoofdfuncties van de software hebben aan de rechterkant van het venster een navigatievenster met extra hulpmiddelen.
Zie het onderwerp Navigatiepaneel voor meer informatie.

Windows Touch-ondersteuning

De software heeft een touchscreen-interface - van het slepen van interface-elementen tot horizontaal en verticaal scrollen.

Je kunt nu bewegingen gebruiken (zoals tikken, vegen en knijpen) om te scrollen, zoomen en roteren van grafieken, rasters en al het andere in onze software.

Gebruik alle functies door met één vinger op het scherm te tikken op elk apparaat met aanraakfunctionaliteit.

Ondersteuning voor meerdere monitoren

De software ondersteunt multimonitorfuncties. Je kunt elk venster loskoppelen en naar een andere monitor slepen.