Tietokantojen Ylläpito

Top  Previous  Next

Tietokannan hallinta ja ylläpito -ominaisuus on tarkoitettu ohjelmiston tietokantatiedostojen hallintaan.
Voit avata sen ikkunan napsauttamalla tietokannan hallintapainiketta, joka löytyy ohjelmisto-ikkunan pääikkunan nauhapalkista Software\Tools-ryhmästä.

Ohjelmamme tukee seuraavia tietokantatyyppejä: SQLite, Microsoft SQL, MySQL ja PostgreSQL.

Tutustu näihin aiheisiin: SQLite , Microsoft SQL , MySQL ja PostgreSQL saadaksesi tietoa niistä ja siitä, miten tietokanta määritetään käytettäväksi ohjelmamme kanssa.

Työkalurivi

Tallenna tietokanta-asetukset

Toisin kuin muut ohjelmistotoiminnot, jotka tallentavat kaikki tiedot automaattisesti, tässä sinun on tallennettava kaikki tekemäsi muutokset manuaalisesti.
Kun napsautat tätä painiketta, tallennat vain tietokantatyypin valinnan, joka on tehty ikkunan vasemmalla puolella olevaan tietokantojen luetteloon.
Tallentaaksesi tietokantayhteysasetukset sinun on napsautettava toista  Tallenna-painiketta, joka sijaitsee palvelimen asetukset-sivulla ikkunan oikealla puolella.

Luo uusi
Voit luoda uuden tietokannan seuraavasti

1. Valitse tietokantaluettelosta tietokanta, jonka haluat luoda.
2. Valitse tietokantatyyppi, tietokantapalvelimen asetukset on oltava jo asetettu ja testattu yhteys, jos se voidaan muodostaa.
3. Älä napsauta työkalupalkin Save Database Settings (Tallenna tietokannan asetukset) -painiketta, tämä tarkistaa, onko tietokanta olemassa ja asetukset voidaan tallentaa, mutta ehkä meillä ei ole vielä tietokantaa.
4. Aloita napsauttamalla tätä painiketta.
5. Kun tietokanta on luotu onnistuneesti ja Jos haluat, että ohjelma käyttää uutta tietokantaa, napsauta Save Database Settings now (Tallenna tietokanta-asetukset nyt) -painiketta, muuten ohjelma käyttää nykyistä tietokantatyyppiä.

Milloin käyttää:
1. Jos jostain syystä korruptoituu tai jos haluat aloittaa alusta, ja se pyyhkii nopeasti kaikki tiedot.
2. Myös sinun täytyy käyttää tätä luoda tietokanta ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun olet asentanut tietokantapalvelinjärjestelmän, kuten MySQL, PostgreSQL tai SQL-palvelin.
3. Kun olet asettanut tietokannan käytettäväksi verkkotietokoneessa ja tietokanta ei ole olemassa siellä.

Kaikkia tietokantoja ei voi korvata, sisäisiä tietokantojamme ei voi korvata, mutta voit käyttää niitä eri palvelimilla, käytä Siirrä tiedot -menetelmiä Siirrä tiedot -valikosta. Katso lisätietoja tietokannoistamme jäljempänä aiheen lopussa.
Huomaa, että tämä komento toimii sillä tietokantatyypillä, joka on valittu tietokantojen luettelosta ikkunan vasemmalla puolella.

Testaa yhteys
Tarkistaa valitut tietokannat, ovatko ne verkossa ja voitko muodostaa yhteyden tietokannan palvelimeen ja tietokantaan myös.
Jos olet tehnyt muutoksia tietokantapalvelimen asetuksiin, sinun on tallennettava muutokset napsauttamalla Save Settings (Tallenna asetukset) -painiketta, muutoin testaat yhteyden tietokantaan vanhoilla asetuksilla.

Siirrä tiedot -valikko
Tässä valikossa on komentoja, joiden avulla voit siirtää valitun tietokannan tiedot toiseen tietokantatyyppiin.
Kun sinulla on esimerkiksi tietokanta "Wheel 6X User", joka on SQLIte-tietokanta, ja haluat siirtää tiedot Microsoft SQL Serveriin, voit tehdä sen tässä.
Seuraa näitä ohjeita

1. Valitse tietokanta hiirellä
2. Ikkunan oikealla puolella aseta kohdetietokantapalvelimen ominaisuudet .
Valitse välilehti, minkälaiseen tietokantaan haluat siirtää tiedot. Määritä tietokantapalvelimen tiedot
Tallenna palvelimen tiedot napsauttamalla Save-painiketta.
3. Merkitse valitun tietokannan valintamerkki.
4. NapsautaMigrate Data (Siirrä tiedot) -valikossa jotakin painikkeista... Siirrä SQL:ään, Siirrä MySQL:ään, Siirrä SQLiteen tai Siirrä PostgreSQL:ään.
Kohdetietokannat luodaan palvelimilla automaattisesti ja tiedot siirretään.

Varmuuskopiointi
Luo varmuuskopion tarkistetusta tietokannasta varmuuskopiokansioon. Suosittelemme käyttämään tätä toimintoa määräajoin kopion luomiseen kaikista tietokannoista.
Varmuuskopioinnin määränpäätä voi muuttaa ikkunan oikeassa reunassa, jossa ovat kaikkien palvelimien asetukset.
Voit varmuuskopioida paikalliseen kansioon, verkkoasemaan tai -kansioon ja ftp-palvelimelle.
Voit syöttää ftp-palvelimen osoitteet, mutta varmista, että tähän syötetty palvelimen osoite vastaa FTP-asetuksissa määritettyä isäntäosoiteominaisuutta .

Palauta
Palauttaa tietokannan varmuuskopiosta. Tietokannat palautetaan varmuuskopion sijainnista Data-kansioon.

Tietokannan asetukset

Ikkunan oikeassa reunassa voit määrittää tietokantayhteyttä varten tarvittavat asetukset.

Napsauta tietokantatyypin nimeä osoittavaa välilehteä, jolloin saat näkyviin niiden asetussivun.

Huomaa, että näytetään vain ne asetukset, joita sovelletaan valittuun tietokantatyyppiin.

Palvelimen asetussivun yläosassa on kaksi painiketta:

Testaa yhteys
Tarkistaa, onko tietokanta tai palvelin yhdistettävissä.

Tallenna asetukset
Tallenna muokkaamasi asetukset napsauttamalla tätä painiketta.

Verkossa
Voit käyttää tietokantoja paikallisesti tai siirtää ne verkkoon.
Rastita tämä vaihtoehto, jos tietokantasi sijaitsee verkossa, muuten jätä valinta pois, jos tietokantasi ovat tietokoneellasi.
Tietokantatiedostoja voidaan jakaa verkon yli verkkotiedostojärjestelmän avulla.
Jos ohjelmisto ei pääse käsiksi verkossa olevaan tietokantaan, se siirtyy automaattisesti paikalliseen tietokantaan ohjelmiston käynnistyessä.

Palvelin
Syötä palvelimen nimi. Se voi olla paikallisen tai verkkopalvelimen osoite.
Koskee vain Microsoft SQL-, MySQL- ja PostgreSQL-palvelimia.

Portti
Syötä tähän palvelimen portti. Koskee vain MySQL:ää ja PostgreSQL:ää.

Todennustila
Valitse palvelimen todennustila, koskee vain Microsoft SQL:ää.

Käyttäjätunnus
Kirjoita tähän käyttäjänimi, jonka asetit, kun asensit palvelimen tai palvelininstanssin.

Salasana
Kirjoita tähän salasana, jonka asetit, kun asensit palvelimen tai palvelininstanssin tietokoneelle.
Tätä tarvitaan, jotta voit käyttää tietokantojamme palvelimellasi.

Vahvista salasana
Kirjoita tähän uudelleen salasana vahvistusta varten

Tietokansio
Tässä voit syöttää tai valita kansion, jossa haluat säilyttää tietokantatiedostoja.
Valitse kansio klikkaamalla ensimmäistä pientä kansiokuvaketta tekstikentän oikeassa reunassa.
Kun napsautat toista kansiokuvaketta, tietokoneesi tiedostoselainikkuna avautuu ja näyttää tietokannan tietokansiot.

Varmuuskopioinnin sijainti
Tässä voit syöttää tai valita kansion, jossa haluat säilyttää tietokannan varmuuskopiotiedostoja.
Valitse kansio napsauttamalla ensimmäistä pientä kansiokuvaketta tekstikentän oikeassa reunassa.
Kun napsautat toista kansiokuvaketta, tietokoneen tiedostoselainikkuna avautuu ja näyttää tietokannan tietokansiot.

Tietokantamme

Tiedostonhallinta

Tässä tietokannassa on kaikki levyllä oleviin tiedostoihin liittyvät tietoihin kuuluvat tiedot.

Sisäinen ohjelmistotietokanta
Säilyttää kaikki ohjelmistopalvelimien ja tietokantojen asetukset.

Kielet
Kaikki käyttöliittymän kuvatekstit ja viestit englanniksi.

Kielipaketit
Kaikki käyttöliittymän kuvatekstit ja viestit muilla kielillä.

Lottery Financial Statistics
Tallentaa kaikki käyttäjien pelitiedot.

Lottonumerot (arvonnat)

Kaikki lottonumerot kaikista peleistä.

Lottonumerot (poikkeukset)

Kaikkien pelien tiedot, joita Lottery Manager käyttää poikkeusten tallentamiseen.

Omat lottopelit
Tallentaa kaikki käyttäjän pelit.

Ohjelmiston kuvat
Sisäinen tietokanta, jota käyttäjän ei ole tarkoitus muokata.

Ohjelmistoasetukset
Tallentaa kaikki asetukset ja käyttöliittymän asettelutiedot.

Käyttäjätiedot

Vain käyttäjän tiedot, luodut liput, suodattimet, pyöräjärjestelmien vaihdot, numeroraportit ja omat valintani Visual Analyserista.

Pyöräjärjestelmien luettelo
Kaikki pyöräjärjestelmien ominaisuudet.

Pyöräjärjestelmien luettelo Käyttäjä
Kaikki käyttäjän luomat pyöräjärjestelmien ominaisuudet.

Pyörät 1...10X
Kaikkien järjestelmien pyöräyhdistelmät

Pyörät 1...10X Käyttäjä
Käyttäjän luomat kaikkien järjestelmien pyöräyhdistelmät.

Maailman lokalisointi

Sisäinen tietokanta, jota käyttäjän ei ole tarkoitus muokata.

Maailman lottopelit

Sisäinen tietokanta, jota käyttäjän ei ole tarkoitus muokata.

Tietokannan nimi

Voidaan siirtää

Käyttäjä voi luoda

Voidaan muokata ulkoisesti

Tiedostonhallinta

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Ohjelmiston sisäinen tietokanta

Ei

Ei

Ei

Kielet

Kyllä

Ei

Kyllä

Kielipaketit

Kyllä

Ei

Kyllä

Lottery Taloudelliset tilastot

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Lotonumerot (arvonnat)

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Lottonumerot (poikkeukset)

Kyllä

Ei

Kyllä

Omat lottopelit

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Ohjelmiston kuvat

Kyllä

Ei

Ei

Ohjelmiston vaihtoehdot

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Käyttäjätiedot

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Pyöräjärjestelmien luettelo

Kyllä

Ei

Ei

Pyöräjärjestelmien luettelo Käyttäjä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Pyörät 1...10X

Kyllä

Ei

Ei

Pyörät 1...10X Käyttäjä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Maailman lokalisointi

Kyllä

Ei

Ei

Maailman lottopelit

Kyllä

Ei

Ei