Sqlite

Top  Previous  Next

Tietoja SQLitestä

SQLite on prosessin sisäinen kirjasto, joka toteuttaa itsenäisen, palvelimettoman, konfiguroimattoman, transaktionaalisen SQL-tietokantamoottorin.
SQLite on maailman laajimmin käytössä oleva tietokanta, se on sulautettu SQL-tietokantamoottori. Toisin kuin useimmissa muissa SQL-tietokannoissa, SQLitessä ei ole erillistä palvelinprosessia. SQLite lukee ja kirjoittaa suoraan tavallisiin levytiedostoihin. Täydellinen SQL-tietokanta, jossa on useita taulukoita, indeksejä, triggereitä ja näkymiä, sisältyy yhteen levytiedostoon.

Lisätietoja saat SQLite-verkkosivustolta .

SQLite ohjelmassamme

Ohjelmassamme SQLite on oletustietokanta. Ohjelmisto toimittaa SQLite-moottorin ja on valmis käytettäväksi, sinun ei tarvitse asentaa mitään muuta.
Sitä voidaan käyttää paikallisesti, tai SQLite-tietokantatiedostoja voidaan jakaa verkon yli verkkotiedostojärjestelmän avulla.

Tämä ei ole joskus erityisen tehokas menetelmä, ja siinä voi olla ongelmia (tiedostojärjestelmästä riippuen), tai se ei yksinkertaisesti ole käytettävissä, ja koska useimpiin verkkotiedostojärjestelmiin liittyy viive, suorituskyky ei ole suuri suurille tietokannoille.
SQLite-tietokantaa suositellaan käytettäväksi kaikkiin muihin ohjelmisto-ominaisuuksiin kuin suurten pyöräjärjestelmien tai lottonumeroiden tallentamiseen, jolloin suosittelemme palvelinpohjaisia tietokantajärjestelmiä, joista voit ladata ilmaisia MySQL- , PostgreSQL- ja Microsoft SQL Express -palvelinjärjestelmiä.

Jos SQLite-tietokantatiedostoa ei voi avata, kun se on sijoitettu verkkokansioon, tarkista, että tiedostoon on asetettu kaikki tarvittavat suojausoikeudet, jotta ohjelmisto pääsee lukemaan ja kirjoittamaan tiedostoon.

SQLite-konfigurointi

Ohjelmisto on jo valmiiksi konfiguroitu käyttämään SQLite-tietokantaa, voit muuttaa seuraavia asetuksia:

Verkossa
Voit valita tästä, jos haluat muodostaa yhteyden tietokantaan verkossa.

Datakansio
Tässä voit asettaa tietokannan paikallisen datakansiokansion. Kun olet muuttanut tietokantakansiota, sinun on joko siirrettävä olemassa oleva tietokanta uuteen kansioon tai luotava uusi tietokanta.
Vaikka käyttäisitkin tietokantaa verkossa, tämä ominaisuus on asetettava, ja myös tässä paikallisessa kansiossa olevan tietokannan on oltava läsnä.
Tämä tehdään sitä varten, että kun käynnistät ohjelmiston ja ohjelmisto ei pysty muodostamaan yhteyttä verkossa olevaan tietokantaan, yhteys palaa paikalliseen yhteyteen.
Myös silloin, kun käytät muita tietokantatyyppejä verkossa ja yhteys epäonnistuu, ohjelmisto palaa SQLite- oletustietokantaan.

Verkon tietokansio
Kun käytät tietokantaa verkossa, määritä tässä verkkoasemalla olevan datakansioiden polku:

UNC (Universal Naming Convention) -polut, joita käytetään verkkoresurssien käyttämiseen, ovat seuraavassa muodossa:

1.Palvelimen tai isännän nimi, jonka alussa on \\\.

2.Jakamisen nimi, joka erotetaan isäntänimestä \ . Yleensä tämä on verkkotietokoneen kiintolevy.

3.Hakemiston nimi

Esimerkiksi: Nimi: \\\verkkotietokoneen nimi\Jako-nimi\verkkotietokoneen kansioNimi

Huomaa, että tuntemattomasta syystä, jonka tietävät vain Windowsin tai SQLite-kehittäjät, joskus polku tiedostoon, joka alkaa \\\, ei toimi, yritä käyttää päinvastaista syntaksia, jossa on //

Voit testata yhteyden nähdäksesi, onko yhteys tietokantaan muodostettu onnistuneesti.

Varmuuskopion sijainti
Tässä voit asettaa tietokannan varmuuskopiokansion. Kun olet muuttanut tietokannan varmuuskopiointikansiota, on suositeltavaa siirtää olemassa olevat varmuuskopiotiedostot uuteen kansioon tai luoda uusi varmuuskopio.
Varmuuskopion sijainti voi olla paikallinen kansio, verkkokansio tai ftp-palvelimen osoite.

Jos haluat käyttää ftp-palvelinta varmuuskopiointisi sijaintina, sinun on määritettävä ftp-palvelin pääohjelmiston pääasetuksissa FTP-osiossa.
Jos se on jo määritetty, kirjoita Backup Location (Varmuuskopion sijainti ) -tekstikenttään palvelimen osoite.

Huomautuksia:
Älä anna tai etsi mitään tietokannan nimiä, ohjelmisto hallinnoi sitä, sinun on vain asetettava tai valittava kansioiden nimet.
Kun olet muuttanut asetuksia tässä, älä unohda napsauttaa Tallenna asetukset -painiketta tallentaaksesi muutokset.