Postgresql

Top  Previous  Next

Tietoja PostgreSQL:stä

PostgreSQL on tehokas, avoimen lähdekoodin oliorelationaalinen tietokantajärjestelmä, jota on kehitetty aktiivisesti yli 35 vuotta ja joka on saavuttanut vahvan maineen luotettavuutensa, ominaisuuksiensa kestävyyden ja suorituskykynsä ansiosta. Tunnetaan myös nimellä Postgres, on ilmainen ja avoimen lähdekoodin relaatiotietokannan hallintajärjestelmä (RDBMS), joka korostaa laajennettavuutta ja SQL-yhteensopivuutta. PostgreSQL:ssä on transaktioita, joilla on ACID-ominaisuudet (atomicity, consistency, isolation, durability), automaattisesti päivittyviä näkymiä, materialisoituja näkymiä, triggereitä, vierasavaimia ja tallennettuja proseduureja. Sitä tuetaan kaikissa tärkeimmissä käyttöjärjestelmissä, kuten Linuxissa, FreeBSD:ssä, OpenBSD:ssä, macOS:ssä ja Windowsissa, ja se selviytyy monenlaisista työmääristä yksittäisistä koneista tietovarastoihin tai verkkopalveluihin, joissa on useita samanaikaisia käyttäjiä.

Lisätietoja saat PostgreSQL:n verkkosivuilta .

PostgreSQL ohjelmassamme

Ohjelmassamme PostgreSQL on valinnainen tietokantajärjestelmä, jota voit käyttää. Ennen käyttöä sinun on asennettava PostgreSQL-palvelin tietokoneellesi.
Jos sinullaei ole sitä asennettuna, lataa ja asenna ilmainen PostgreSQL-palvelin .

Tietokantojen ylläpito-ominaisuutemme huolehtii kaikesta muusta, se voi luoda tietokantojamme sinulle PostgreSQL-palvelimelle ja siirtää tietoja muista tietokantajärjestelmistä.
Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta, mutta on olemassa pgAdmin4-niminen työkalu, jonka avulla voit hallita tietokantoja PostgreSQL-palvelimella.
Voit ladata ja asentaa sen, jos haluat käyttää palvelinta edistyneempään käyttöön.

PostgreSQL:ää voi käyttää vain paikallisesti. PostgreSQL-palvelinta voidaan käyttää kaikkiin ohjelmistotietokantoihin.

PostgreSQL-konfigurointi

Ohjelmisto on jo valmiiksi konfiguroitu käyttämään PostgreSQL-tietokantaa, voit muuttaa seuraavia asetuksia:

Palvelin
Tässä voit asettaa tietokantapalvelimen nimen.

PostgreSQL-tietokantapalvelimen nimi viittaa yleensä sen palvelimen isäntänimeen tai IP-osoitteeseen, jossa PostgreSQL-tietokanta sijaitsee.
Tämä palvelimen nimi annetaan, jotta yhteys PostgreSQL-tietokantaan voidaan muodostaa asiakassovelluksesta tai toisesta palvelimesta.
Palvelimen nimi voi vaihdella sen mukaan, miten PostgreSQL-tietokanta on määritetty ympäristössäsi. Jos muodostat yhteyden PostgreSQL-tietokantaan, jota isännöidään paikallisella koneellasi, palvelimen nimi voi olla " localhost " tai " 127.0.0.1 ".

Portti

PostgreSQL-tietokantapalvelimien oletusporttinumero on 5432. Tämä porttinumero voidaan määrittää PostgreSQL:n asennuksen aikana tai sitä voidaan muuttaa myöhemmin pgAdmin-sovelluksella.

Käyttäjätunnus

PostgreSQL:ssä käyttäjätunnus on yksilöllinen tunniste, jota käytetään oikeuksien myöntämiseen ja PostgreSQL-tietokantapalvelimen käytön hallintaan.
Kun asennat PostgreSQL-palvelimen, käyttäjätunnus on jo asetettu yhdessä salasanan kanssa ja määritetään isäntä, josta käyttäjä voi muodostaa yhteyden.
Oletuskäyttäjätunnus on postgres , pgAdminin avulla voit muuttaa käyttäjätunnusta.

Salasana
Syötä tähän salasana, sama salasana, jonka asetit palvelimen asennuksen yhteydessä.

Vahvista salasana
Kirjoita salasanasi uudelleen tähän

Varmuuskopioinnin sijainti
Tässä voit asettaa tietokannan varmuuskopiokansion. Kun olet vaihtanut tietokannan varmuuskopiointikansiota, on suositeltavaa siirtää olemassa olevat varmuuskopiotiedostot uuteen kansioon tai luoda uusi varmuuskopio.
Varmuuskopion sijainti voi olla paikallinen kansio, verkkokansio tai ftp-palvelimen osoite.

Jos haluat käyttää ftp-palvelinta varmuuskopiointipaikkana, sinun on määritettävä ftp-palvelin ohjelmiston pääasetuksissa FTP-osiossa.
Jos se on jo määritetty, kirjoita Backup Location (Varmuuskopion sijainti ) -tekstiruutuun palvelimen osoite.

Huomautuksia:
Älä anna tai etsi mitään tietokannan nimiä, ohjelmisto hallinnoi sitä, sinun on vain asetettava tai valittava kansioiden nimet.
Kun olet muuttanut asetuksia tässä, älä unohda napsauttaa Tallenna asetukset -painiketta tallentaaksesi muutokset.