Ftp

Top  Previous  Next

Tässä voit määrittää ftp-palvelimen yhteystiedot. Tässä asetettuja ominaisuuksia käytetään yhteyden muodostamiseen ftp-palvelimeen, tietokannan varmuuskopiotiedostojen lataamiseen ja lataamiseen.

Isännän osoite

FTP (File Transfer Protocol) -isäntäosoite viittaa sen palvelimen osoitteeseen, jossa FTP-palvelu on käynnissä.
FTP-asiakkaat käyttävät tätä osoitetta muodostaakseen yhteyden palvelimeen ja siirtääkseen tiedostoja. Isäntäosoite koostuu yleensä IP-osoitteesta tai verkkotunnuksesta.
FTP-isäntäosoite voi näyttää esimerkiksi seuraavalta:

IP-osoite: 192.168.1.100

Verkkotunnus: ftp.example.com

Kun haluat muodostaa yhteyden FTP-palvelimeen, sinun on käytettävä asianmukaista isäntäosoitetta sekä tunnistetietojasi (käyttäjänimi ja salasana) yhteyden muodostamiseksi ja tiedostojen siirtämiseksi paikallisen koneesi ja palvelimen välillä.

Sinun on syötettävä tähän ftp-palvelimen osoitteet, IP-osoite ei ole tuettu, varmista, että tähän syöttämäsi palvelimen osoite vastaa  palvelimen yhteyssivulla asetettua varmuuskopiointikansio-ominaisuutta.

Palvelimen FTP-kansio

Anna vaihtoehtoisesti ftp-kansio tässä palvelimessa.
"Palvelimen ftp-kansio" viittaa yleensä FTP-palvelimen hakemisto- tai kansiorakenteeseen, johon tiedostot tallennetaan ja jota käytetään.
Esimerkiksi ftp.example.com/httpdocs/files.
Kun muodostat yhteyden FTP-palvelimeen, etsit ja siirrät tiedostoja yleensä hakemistojen kautta.
FTP-palvelimen kansioiden erityinen rakenne ja nimeämiskäytännöt riippuvat siitä, miten järjestelmänvalvojat ovat määrittäneet ja järjestäneet palvelimen. Yleisiä kansioiden nimiä voivat kuitenkin olla mm:

Juurihakemisto : Tämä on päähakemisto, johon FTP-palvelin tallentaa tiedostot. Se on usein lähtöpiste, kun muodostat yhteyden palvelimeen.

Käyttäjähakemistot : Jotkin FTP-palvelimet luovat kullekin käyttäjälle erilliset hakemistot tiedostojensa tallentamista varten. Nämä hakemistot saatetaan nimetä käyttäjien käyttäjätunnusten mukaan.

Julkiset kansiot : Nämä ovat hakemistoja, joihin useilla käyttäjillä tai yleisöllä on pääsy. Ne saattavat sisältää jaettuja tiedostoja tai resursseja.

Erikoishakemistot : Joillakin FTP-palvelimilla on erityisiä hakemistoja tiettyjä tarkoituksia varten, kuten lokitiedostoja, varmuuskopioita tai järjestelmätiedostoja varten.

Kun käytät FTP-palvelinta, navigoit näissä kansioissa yleensä FTP-asiakasohjelmalla, kuten FileZilla, WinSCP tai komentorivin FTP-asiakasohjelmalla. Tarvitset asianmukaiset käyttöoikeudet ja tunnistetiedot, jotta voit käyttää ja muokata näissä kansioissa olevia tiedostoja palvelimen kokoonpanosta ja suojausasetuksista riippuen.

Jos et määritä kansiota, käytetään ftp-palvelimen pääjuurikansiota.

Käyttäjä

Kirjoita käyttäjätunnus, jolla voit muodostaa yhteyden palvelimeen.
"Palvelimen ftp-käyttäjänimi" tarkoittaa käyttäjänimeä tai kirjautumistietoja, joita tarvitaan FTP-palvelimen (File Transfer Protocol) käyttämiseen. Tätä käyttäjänimeä käytetään yhdessä vastaavan salasanan kanssa tunnistautumiseen ja yhteyden muodostamiseen FTP-palvelimeen.
FTP-palvelimen ylläpitäjä määrittää tai luo yleensä käyttäjätunnukset käyttäjille, joilla on oikeus käyttää palvelinta. Jokaisella käyttäjätilillä on oma yksilöllinen käyttäjätunnuksen ja salasanan yhdistelmä, jota käytetään palvelimen tiedostojen ja hakemistojen todennukseen ja käytön valvontaan.

Salasana

FTP-salasana (File Transfer Protocol), joka tunnetaan myös nimellä FTP-kirjautumissalasana, on luottamuksellinen tieto, jota käytetään yhdessä käyttäjätunnuksen kanssa FTP-palvelimen todennukseen ja käyttöön. Salasanan asettaa yleensä palvelimen ylläpitäjä tai käyttäjä FTP-tiliä luodessaan.

Yhteys palvelimeen aikakatkaisu

Syötä tähän aikakatkaisu millisekunteina, oletusarvo on 10000, 10 sekuntia.

Aikakatkaisu ilmaistaan yleensä sekunteina, ja se edustaa aikaa, jonka asiakas odottaa palvelimen vastausta ennen kuin katsoo yhteyden muodostamisyrityksen epäonnistuneen.
Aikakatkaisuasetukset voivat vaihdella käytettävän ohjelmiston tai protokollan mukaan. Esimerkiksi monissa FTP-ohjelmissa voi olla asetuksia yhteyden aikakatkaisulle, tiedonsiirron aikakatkaisulle jne. Yhteyden aikakatkaisujen vianmäärityksessä saatat joutua säätämään näitä aikakatkaisuasetuksia erityisvaatimusten ja verkko-olosuhteiden mukaan. Yleiset aikakatkaisuarvot voivat vaihdella muutamasta sekunnista useisiin minuutteihin sovelluksesta ja verkkoympäristöstä riippuen.
Esimerkiksi FTP:n tyypillinen yhteyden aikakatkaisu voi olla oletusarvoisesti noin 30 sekuntia, mutta sitä voidaan säätää tarpeidesi mukaan.
Vastaavasti tiedonsiirron aikakatkaisut voidaan asettaa eri arvoon siirrettävän tiedon koon ja luonteen mukaan.
On tärkeää löytää tasapaino sen välillä, että palvelimelle annetaan riittävästi aikaa vastata ja että käyttäjien kokema viive aikakatkaisujen vuoksi minimoidaan. Aikakatkaisuasetusten säätäminen edellyttää usein optimaalisen tasapainon löytämistä tiettyyn käyttötilanteeseen ja verkkoympäristöön.

Yhteyden aikakatkaisu palvelimeen on yleinen virheilmoitus, joka tulee vastaan, kun yritetään muodostaa yhteys palvelimeen, myös FTP-palvelimiin (File Transfer Protocol).
Tämä virhe ilmoittaa, että asiakkaan yritys muodostaa yhteys palvelimeen päättyi ennen kuin yhteys saatiin muodostettua onnistuneesti.

Portti

Syötä tähän palvelimen portin numero.
FTP:n (File Transfer Protocol) oletusporttinumero on 21. Tätä porttia käytetään FTP-asiakkaan ja palvelimen välisen ohjausyhteyden muodostamiseen.
FTP:hen kuuluu kuitenkin myös tiedonsiirto, ja tiedonsiirtotapa voi vaihdella. Aktiivisessa FTP-tilassa asiakas aloittaa yhteyden palvelimeen portissa 21 ohjaustietoja varten, ja palvelin aloittaa yhteyden takaisin asiakkaaseen tiedonsiirtoa varten dynaamisesti määritetyssä portissa. Passiivisessa FTP-tilassa asiakas aloittaa sekä ohjaus- että datayhteyden.
Passiivisessa tilassa palvelin kuuntelee yleensä useissa eri porteissa saapuvia datayhteyksiä. Tämä alue on määritettävissä palvelimessa, ja se voi vaihdella käytettävän FTP-palvelinohjelmiston mukaan. Palvelin ilmoittaa asiakkaalle portin, jota se kuuntelee tiedonsiirtoa varten.
Näin ollen portin 21 lisäksi FTP:ssä voi olla useita portteja, joita käytetään tiedonsiirtoon, erityisesti passiivisessa tilassa. Näiden porttien konfigurointi riippuu FTP-palvelimen asetuksista, ja niitä voidaan mukauttaa tarpeen mukaan turvallisuus- ja toimintatarkoituksiin.