Sqlite

Top  Previous  Next

Over SQLite

SQLite is een in-proces bibliotheek die een op zichzelf staande, serverloze, zero-configuratie, transactionele SQL database-engine implementeert.
SQLite is de meest gebruikte database ter wereld, het is een ingebedde SQL database-engine. In tegenstelling tot de meeste andere SQL databases, heeft SQLite geen apart serverproces. SQLite leest en schrijft rechtstreeks naar gewone schijfbestanden. Een volledige SQL-database met meerdere tabellen, indices, triggers en views staat in een enkel schijfbestand.

Ga voor meer informatie naar de website vanSQLite .

SQLite in ons programma

In ons programma is SQLite een standaarddatabase. De software wordt geleverd met de SQLite engine en is klaar voor gebruik, je hoeft niets anders te installeren.
Het kan lokaal worden gebruikt, of SQLite databasebestanden kunnen worden gedeeld over een netwerk met behulp van een netwerkbestandssysteem.

Dit is soms geen bijzonder efficiënte methode en kan problemen hebben (afhankelijk van het bestandssysteem, of kan gewoon niet beschikbaar zijn, ook vanwege de latentie die geassocieerd is met de meeste netwerkbestandssystemen, zullen de prestaties niet geweldig zijn voor grote databases.
SQLite database wordt aanbevolen voor alle softwarefuncties behalve het opslaan van grote Wheel Systems of Lottery Numbers. In dat geval raden we servergebaseerde databasesystemen aan, je kunt gratis MySQL , PostgreSQL en Microsoft SQL Express serversystemendownloaden .

Als een SQLite databasebestand niet kan worden geopend wanneer het in een netwerkmap wordt geplaatst, controleer dan of het bestand alle benodigde beveiligingsrechten heeft, zodat de software toegang heeft tot het bestand om te lezen en te schrijven.

SQLite configuratie

De software is al voorgeconfigureerd om SQLite database te gebruiken, je kunt de volgende opties wijzigen:

Op netwerk
Hier kunt u aanvinken of u verbinding wilt maken met de database op het netwerk.

Gegevensmap
Hier kunt u de lokale gegevensmap van de database instellen. Nadat u de databasemap hebt gewijzigd, moet u uw bestaande database naar een nieuwe map verplaatsen of een nieuwe database maken.
Zelfs als je de database op het netwerk gebruikt, moet deze eigenschap worden ingesteld en moet de database ook in deze lokale map aanwezig zijn.
Dit wordt gedaan wanneer je de software opstart en de software geen verbinding kan maken met de database op het netwerk, dan zal de verbinding terugvallen op de lokale verbinding.
Ook in het geval dat je andere databasetypen op het netwerk gebruikt en de verbinding mislukt, zal de software terugvallen op de standaard SQLite-database.

Netwerkgegevensmap
Als je een database op het netwerk gebruikt, stel dan hier het pad in naar de gegevensmap op het netwerkstation:

Universal naming convention (UNC) paden, die worden gebruikt om toegang te krijgen tot netwerkbronnen, hebben het volgende formaat:

1.Een server- of hostnaam, voorafgegaan door Σ

2.Een share naam, gescheiden van de host naam door \. Meestal is dit een harde schijf op je netwerkcomputer.

3.Een mapnaam

Bijvoorbeeld: \\NetwerkcomputernaamHareNameNetwerkcomputerMapName

Houd er rekening mee dat om onbekende redenen, die alleen bekend zijn bij ontwikkelaars van Windows of SQLite, het pad naar een bestand beginnend met \ soms niet werkt, probeer de tegenovergestelde syntaxis met // te gebruiken.

Je kunt de verbinding testen om te zien of je succesvol bent verbonden met de database.

Back-up locatie
Hier kun je de back-up map van de database instellen. Nadat je de back-upmap van de database hebt gewijzigd, is het raadzaam om bestaande back-upbestanden naar die nieuwe map te verplaatsen of een nieuwe back-up aan te maken.
Back-up locatie kan een lokale map, netwerk map of ftp server adres zijn.

Als u een ftp-server wilt gebruiken als back-uplocatie, moet u de ftp-server configureren in de hoofdopties van de software in de sectie FTP.
Als deze al is geconfigureerd, voer dan in  hettekstvakBackup Location een serveradres in.