Onderhoud Van Databases

Top  Previous  Next

Databasebeheer en -onderhoud is bedoeld voor het beheren van softwaredatabasebestanden.
Om een venster te openen klik  jeop de  knopDatabasebeheer in de lintbalk van het hoofdvenster in de groep Software.

Ons programma ondersteunt de volgende databasetypen: SQLite, Microsoft SQL, MySQL en PostgreSQL.

Raadpleeg deze onderwerpen: SQLite , Microsoft SQL , MySQL en PostgreSQL voor informatie hierover en hoe je die database kunt configureren voor gebruik met ons programma.

Werkbalk

Database-instellingen opslaan

In tegenstelling tot andere softwarefuncties die alle gegevens automatisch opslaan, moet u hier alle wijzigingen die u hebt gemaakt handmatig opslaan.
Als je op deze knop klikt, wordt alleen de selectie van het databasetype in de databaselijst aan de linkerkant van het venster opgeslagen.
Om de verbindingsinstellingen van de database op te slaan, moet je op een andere  knopOpslaan klikken die zich op de serverinstellingenpagina aan de rechterkant van het venster bevindt.

Nieuw maken
Volg deze stappen om een nieuwe database aan te maken

1. Vink in de lijst met databases de database aan die je wilt maken.
2. Selecteer het databasetype, de opties voor de databaseserver moeten al zijn ingesteld en de verbinding moet zijn getest als deze tot stand kan worden gebracht.
3. Klik niet op de knop Database-instellingen opslaan op de werkbalk, dit zal controleren of de database bestaat en of de instellingen kunnen worden opgeslagen, maar misschien hebben we de database nog niet.
4. Klik op deze knop om te beginnen.
5. Als je wilt dat de nieuwe database door de software wordt gebruikt, klik je nu op Database-instellingen opslaan, anders gebruikt het programma het huidige databasetype.

Wanneer te gebruiken:
1. Als de database om de een of andere reden corrupt raakt of als je opnieuw wilt beginnen, worden alle gegevens snel gewist.
2. Je moet dit ook gebruiken om voor het eerst een database aan te maken nadat je een databaseserversysteem zoals MySQL, PostgreSQL of SQL server hebt geïnstalleerd.
3. Nadat je hebt ingesteld dat je een database wilt gebruiken op een netwerkcomputer en de database daar niet bestaat.

Niet alle databases kunnen worden overschreven, onze interne databases niet, maar u kunt ze wel gebruiken op andere servers, gebruik de methoden voor gegevens migreren in het menu Gegevens migreren. Zie hieronder aan het einde van dit onderwerp voor meer informatie over onze databases.
Houd er rekening mee dat deze opdracht werkt met het databasetype dat is geselecteerd in de databaselijst aan de linkerkant van het venster.

Verbinding testen
Controleert of de geselecteerde databases online zijn en of je verbinding kunt maken met de server van de database.
Als je wijzigingen hebt aangebracht in de instellingen van de databaseserver, moet je de wijzigingen opslaan door op de knop Instellingen opslaan te klikken, anders test je de verbinding met de database met de oude instellingen.

Menu Gegevens Migreren
In dit menu staan opdrachten waarmee je de gegevens van de geselecteerde database kunt migreren naar een ander type database.
Als je bijvoorbeeld de database 'Wheel 6X User' hebt, wat een SQLIte database is, en je wilt de gegevens migreren naar Microsoft SQL Server, dan kun je dat hier doen.
Volg deze stappen

1. Selecteer de database met de muis
2. Stel aan de rechterkant van het venster de eigenschappen van de doeldatabaseserver in.
Selecteer het tabblad naar wat voor soort database je de gegevens wilt migreren. Stel de databaseservergegevens in
Klik op de knop Opslaan om de servergegevens op te slaan.
3. Zet een vinkje bij de geselecteerde database.
4. Klik op een van de knoppenin het menu Migrate Data .Migreren naar SQL, Migreren naar MySQL, Migreren naar SQLite of Migreren naar PostgreSQL
De doeldatabases op hun servers worden automatisch aangemaakt en de gegevens worden overgezet.

Back-up
Maakt een back-up van de gecontroleerde database naar je back-upmap. We raden aan deze functie regelmatig te gebruiken om een kopie van alle databases te maken.
Je kunt je back-upbestemming wijzigen aan de rechterkant van het venster, waar alle serverinstellingen staan.
Je kunt een back-up maken naar een lokale map, een netwerkstation of -map en naar een ftp-server.
Je kunt ftp-serveradressen invoeren, maar zorg ervoor dat het hier ingevoerde serveradres overeenkomt met het hostadres dat is ingesteld bij FTP-opties .

Herstellen
Herstelt databases vanuit uw back-up. De databases worden hersteld van uw back-uplocatie naar de gegevensmap.

Database-instellingen

Aan de rechterkant van het venster kun je de vereiste instellingen voor de databaseverbinding instellen.

Klik op het tabblad met de naam van het databasetype om de instellingenpagina weer te geven.

Alleen de opties die van toepassing zijn op het geselecteerde databasetype worden weergegeven.

Bovenaan de pagina met serverinstellingen staan twee knoppen:

Verbinding testen
Hiermee wordt gecontroleerd of de database of server verbinding kan maken.

Instellingen opslaan
Klik op deze knop om de instellingen die je aan het bewerken bent op te slaan.

Op netwerk
Je kunt databases lokaal gebruiken of je kunt ze verplaatsen naar een netwerklocatie.
Vink deze optie aan als je database zich op het netwerk bevindt, vink deze anders uit als je databases zich op je computer bevinden.
Databasebestanden kunnen over een netwerk worden gedeeld met behulp van een netwerkbestandssysteem.
In het geval dat de software geen toegang heeft tot de database op het netwerk, zal deze automatisch overschakelen naar de lokale database bij het opstarten van de software.

Server
Voer de naam van de server in. Dit kan een lokaal of netwerk serveradres zijn.
Geldt alleen voor Microsoft SQL, MySQL en PostgreSQL.

Poort
Voer hier de serverpoort in. Geldt alleen voor MySQL en PostgreSQL.

Authenticatie modus
Selecteer de serverauthenticatiemodus, alleen van toepassing op Microsoft SQL

Gebruikersnaam
Voer hier een gebruikersnaam in die u hebt ingesteld toen u uw server of server instance installeerde

Wachtwoord
Voer hier een wachtwoord in dat u hebt ingesteld bij de installatie van uw server of serverinstantie op de computer.
Dit is nodig om onze databases op uw server te kunnen gebruiken.

Wachtwoord bevestigen
Voer hier opnieuw het wachtwoord in om te bevestigen

Gegevensmap
Hier kun je een map selecteren of invoeren waar je de databasebestanden wilt bewaren.
Om een map te selecteren klikt u op het eerste kleine mappictogram aan de rechterkant van het tekstvak.
Als je op het tweede mappictogram klikt, wordt het venster van de bestandsbrowser van je computer geopend en wordt de gegevensmap van de database weergegeven.

Back-up locatie
Hier kunt u de map selecteren of invoeren waar u de back-upbestanden van de database wilt bewaren.
Om een map te selecteren klikt u op het eerste kleine mappictogram aan de rechterkant van het tekstvak.
Als je op het tweede mappictogram klikt, wordt het venster met de bestandsbrowser van je computer geopend en wordt de map met databasegegevens weergegeven.

Onze databases

Bestandsbeheer

Deze database bevat alle gegevens die horen bij de bestanden op schijf.

Interne softwaredatabase
Slaat alle instellingen van de softwareservers en databases op.

Talen
Alle interface-opschriften en berichten in het Engels.

Taalpakketten
Alle interface-opschriften en berichten in andere talen.

Loterij Financiële Statistieken
Slaat alle spelgegevens van gebruikers op.

Loterij Nummers (Tekeningen)

Alle lotnummers van alle spelen.

Loterij Nummers (Uitzonderingen)

Alle spelgegevens die door Loterij Manager worden gebruikt om uitzonderingen op te slaan.

Mijn loterijspelen
Slaat alle gebruikersspelen op.

Software afbeeldingen
Interne database, niet bedoeld om bewerkt te worden door de gebruiker.

Software Opties
Slaat alle opties en interface lay-out gegevens op.

Gebruikersgegevens

Alleen gegevens van de gebruiker, aangemaakte tickets, filters, vervangingen van wielsystemen, rapporten met nummers en mijn keuzes uit de Visual Analyser.

Lijst met wielsystemen
Alle wielsysteemeigenschappen.

Lijst wielsystemen gebruiker
Alle wielsysteemeigenschappen aangemaakt door gebruiker.

Wielen 1...10X
Wielen combinaties van alle systemen

Wielen 1...10X Gebruiker
Wielcombinaties van alle systemen gemaakt door gebruiker

Lokalisatie Wereld

Interne database, niet bedoeld om te worden bewerkt door de gebruiker.

Loterijspelen Wereld

Interne database, niet bedoeld om bewerkt te worden door gebruiker.

Naam database

Kan worden overgedragen

Kan aangemaakt worden door gebruiker

Kan extern bewerkt worden

Bestandsbeheer

Ja

Ja

Ja

Interne softwaredatabase

Nee

Nee

Geen

Talen

Ja

Nee

Ja

Talen Pakketten

Ja

Nee

Ja

Loterij Financiële Statistieken

Ja

Ja

Ja

Loterij Nummers (Tekeningen)

Ja

Ja

Ja

Lotnummers (Uitzonderingen)

Ja

Nee

Ja

Mijn Loterijspelen

Ja

Ja

Ja

Software Beelden

Ja

Nee

Geen

Software Opties

Ja

Ja

Ja

Gebruikersgegevens

Ja

Ja

Ja

Lijst met wielsystemen

Ja

Nee

Nee

Lijst wielsystemen Gebruiker

Ja

Ja

Ja

Wielen 1...10X

Ja

Nee

Nee

Wielen 1...10X Gebruiker

Ja

Ja

Ja

Lokalisatie Wereld

Ja

Geen

Geen

Werelds Loterijspelen

Ja

Nee

Nee