Microsoft Sql

Top  Previous  Next

Over Microsoft SQL

Microsoft SQL Server (Structured Query Language) is een bedrijfseigen relationeel databasebeheersysteem ontwikkeld door Microsoft. Als databaseserver is het een softwareproduct met als primaire functie het opslaan en ophalen van gegevens zoals gevraagd door andere softwaretoepassingen, die op dezelfde computer kunnen draaien of op een andere computer in een netwerk (inclusief het internet). Microsoft brengt ten minste een dozijn verschillende edities van Microsoft SQL Server op de markt, gericht op verschillende doelgroepen en voor werklasten variërend van kleine applicaties met één machine tot grote internetapplicaties met veel gelijktijdige gebruikers.

Ga voor meer informatie naar de Microsoft SQL-website . Microsoft heeft betaalde professionele en gratis edities van SQL Server.

SQL Server Express is een gratis editie van SQL Server , ideaal voor ontwikkeling en productie voor desktop-, web- en kleine servertoepassingen.

Microsoft SQL in ons programma

In ons programma is Microsoft SQL een optioneel databasesysteem dat u kunt gebruiken. Voor gebruik moet Microsoft SQL Server geïnstalleerd zijn op uw computer.

Als je die geïnstalleerd hebt, zorgt onze functie Databases Maintenance voor al het andere: het kan onze databases voor je aanmaken op Microsoft SQL-server en gegevens overzetten van andere databasesystemen.
U hoeft verder niets te doen, maar er is wel een hulpprogramma genaamd Microsoft Server Management Studio, dat een geïntegreerde omgeving is voor het beheren van elke SQL-infrastructuur. Gebruik SSMS om alle onderdelen van SQL Server te openen, configureren, beheren en ontwikkelen.
Je kunt het downloaden en installeren als je de server voor geavanceerd gebruik wilt gebruiken.

Microsoft SQL kan lokaal worden gebruikt of Microsoft SQL-databasebestanden kunnen over een netwerk worden gedeeld met behulp van een netwerkbestandssysteem.

Microsoft SQL Server kan worden gebruikt voor alle softwaredatabases.

Microsoft SQL-configuratie

De software is al vooraf geconfigureerd om Microsoft SQL-database te gebruiken, u kunt de volgende opties wijzigen:

Op netwerk
Hier kunt u aanvinken of u verbinding wilt maken met de database op het netwerk.

Server
In Microsoft SQL Server is de naam van de server de naam die tijdens de installatie aan de SQL Server-instantie is toegewezen.
Deze naam identificeert de SQL Server-instantie op een unieke manier binnen het netwerk. De servernaam kan worden gebruikt om verbinding te maken met de SQL Server-instantie vanaf verschillende clients, beheertools of toepassingen. Wanneer u een serverinstantie instelt en de referenties instelt, moeten de gebruikersnaam en het wachtwoord worden gebruikt met de Server Authentication-modus.
Gewoonlijk voert u de naam van de sever instance in met het voorvoegsel . en daarna de naam van de instance van de server.
Je kunt ook de volledige servernaam invoeren, niet een instantie, zoals bijvoorbeeld MYCOMPUTER\MYSQLSERVER.

Authenticatiemodus

In Microsoft SQL Server zijn er twee primaire verificatiemodi: Windows Authenticatiemodus en SQL Server Authenticatie.
Wanneer u SQL Server installeert, hebt u de mogelijkheid om de verificatiemodus te kiezen. Over het algemeen wordt aangeraden om waar mogelijk Windows Authentication Mode te gebruiken vanwege de beveiligingsvoordelen en integratie met Windows domeinen. Mixed Mode is echter vaak nodig in omgevingen met verschillende authenticatievereisten.
Met onze software raden we aan om Windows Authenticatie te gebruiken,

Windows Authenticatie
Windows Authentication (ook bekend als Integrated Security) is een methode om gebruikers te authenticeren in Microsoft SQL Server. Hiermee kunnen gebruikers verbinding maken met SQL Server met behulp van hun Windows referenties, zoals hun Windows gebruikersnaam en wachtwoord, in plaats van een aparte SQL Server gebruikersnaam en wachtwoord op te geven.
Als deze modus wordt gebruikt, wordt Windows geïntegreerde beveiliging gebruikt en worden Login en Wachtwoord genegeerd.

Serverauthenticatie
Met SQL Server Authentication kunnen gebruikers verbinding maken met SQL Server met een gebruikersnaam en wachtwoord die zijn opgeslagen in SQL Server.
Met SQL Server Authentication geven gebruikers een specifieke gebruikersnaam en wachtwoord voor SQL Server op wanneer ze verbinding maken met de SQL Server-instantie.
Deze gegevens worden opgeslagen in het beveiligingssysteem van SQL Server en zijn onafhankelijk van Windows gebruikersaccounts.

Gebruikersnaam

Wanneer u SQL Server Authentication gebruikt, moet u een specifieke gebruikersnaam voor SQL Server opgeven.

Wachtwoord
Als u SQL Server Authentication gebruikt, moet u een specifiek SQL Server-wachtwoord invoeren.

Wachtwoord bevestigen
Voer hier opnieuw uw wachtwoord in

Gegevensmap
Hier kunt u de lokale gegevensmap van de database instellen.Eenmaal ingesteld en de database is aangemaakt, kunt u deze locatie later niet meer wijzigen.
Zelfs als u de database op het netwerk gebruikt, moet deze eigenschap worden ingesteld en moet de database ook in deze lokale map aanwezig zijn.
Dit wordt gedaan wanneer je de software opstart en de software geen verbinding kan maken met de database op het netwerk, dan zal de verbinding terugvallen op de lokale verbinding.

Back-up locatie
Hier kun je de map voor de back-up van de database instellen. Nadat je de back-upmap van de database hebt gewijzigd, is het raadzaam om bestaande back-upbestanden naar die nieuwe map te verplaatsen of een nieuwe back-up aan te maken.
Back-up locatie kan een lokale map, netwerk map of ftp server adres zijn.

Als u een ftp-server wilt gebruiken als back-uplocatie, moet u de ftp-server configureren in de hoofdopties van de software in de sectie FTP.
Als deze al is geconfigureerd, voer dan in  hettekstvakBackup Location een serveradres in.