Ruudukkonäkymä

Top  Previous  Next

Ohjelmaruudukkojen visuaaliset asetukset  voidaan asettaa tässä .
Ruutuja käytetään näyttämään lottonumeroita, pyöräjärjestelmän yhdistelmiä ja luotujen lippujen numeroita.

Taustakuva

Käytä taustakuvaa

Jos tämä valitaan, kaikki ohjelmaruudut käyttävät taustakuvaa.
Voit valita kuvan alla olevan vaihtoehdon avulla

Huomaa, että kaikilla taustakuvavaihtoehdoilla ei ole vaikutusta, kun
Force DirectX hardware acceleration vaihtoehto on valittuna.

Taustakuva

Napsauta tämän vaihtoehdon oikealla puolella olevaa Avaa-painiketta avataksesi valintaikkunan, josta voit valita kuvatiedoston.

Voit myös kirjoittaa tai liittää kuvatiedoston polun suoraan soluun. Joitakin polkujen oikopolkuja on sallittu.

Taustakuvan näyttötila
Tässä voit määrittää, miten kuva näytetään ruudukon taustalla.

Keskitä

Kuva keskitetään ruudukon suorakulmion sisällä.

Stretch

Kuva venytetään ristikkoruudun suorakulmion poikki.

Tile

Kuva laatoitetaan ristikkoruudun suorakulmion poikki.

Zoom

Kuva suurennetaan ohjaimen asiakasruutuun.

Taustakuvan läpinäkyvyys

Alfa-sekoitusominaisuuden avulla voit parantaa ruudukon taustan ulkonäköä maalaamalla sen elementtejä läpinäkyvyyden avulla.

Ensin on määritettävä taustakuva ja otettava käyttöön Käytä taustakuvaa -ominaisuus, minkä jälkeen voit säätää tietyn ruudukon elementin läpinäkyvyyttä liukusäätimellä.
Tässä voit asettaa ryhmän, parittomien ja parillisten ruudukkorivien läpinäkyvyyden sekä taustakuvan kokonaisuudessaan.
Kun liukusäädintä siirretään vasemmalle, ruudukkoelementistä tulee läpinäkyvämpi ja kuva siirtyy näkyviin.
Kun liukusäädintä siirretään oikealle, kuva ei näy yhtä hyvin ja ruudukkoelementti näkyy enemmän.

Fontit

Käytä oletuskirjasinta

Jos valintaruutu on valittuna, ruudukko käyttää ohjelmiston oletusfonttia, joka on määritetty kohdassa Oletusnäkymäasetukset, muutoin voit määrittää eri fontin alla.

Fontin nimi

Asettaa fontin kaikille ohjelmistoruuduille. Voit valita fontin napsauttamalla riviä ja valitsemalla fontin pudotusvalikosta.

Voit myös kirjoittaa fontin nimen suoraan soluun.

Fontin ominaisuudet

Napsauta tätä painiketta avataksesi valintaikkunan, josta voit asettaa fontin tyylin, koon ja myös fontin nimen.

Ominaisuudet

Ruudukko voi vuorotella riviensä taustavärejä Even Odd Style -ominaisuus ohjaa, miten tätä vuorottelua sovelletaan. Aseta, käytetäänkö parillinen pariton tyyliä vai ei.

Ota parittomien rivien ulkonäkö käyttöön

Merkitse tämä valintamerkki, jotta parittomat rivit voidaan maalata.

Enable even appearance (Ota parillinen ulkonäkö käyttöön)

Merkitse tämä valintamerkki, jotta parilliset rivit voidaan maalata.

Näytä vaakaviivat, Näytä pystyviivat
Valitsemalla tämän voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä ruudukon pysty- ja vaakasuorien viivojen näyttämisen, nämä viivat jakavat ruudukon rivit ja sarakkeet.

Korosta löydetyt kohteet ruuduissa suodattimen sijasta

Joissakin ohjelmiston ominaisuuksissa on ruudukko tietojen näyttämiseksi, esimerkiksi lottonumerot.

Kun käytät CTRL+F-näppäimiä,ruudukko voi näyttää löytöpaneelin, jonka avulla voit etsiä numeroita sarakkeista.
Oletusarvoisesti, kun tämä vaihtoehto ei ole valittuna, ruudukko suodattaa näkymän ja näyttää vain ne rivit, joilla on etsimäsi numerot.
Jos tämä vaihtoehto on valittuna, ruudukko ei suodata rivejä, vaan korostaa vain solut, joissa on etsimäsi tiedot.

Tämän vaihtoehdon muuttaminen vaatii ohjelmiston uudelleenkäynnistyksen, jotta se vaikuttaisi.