Rutenett

Top  Previous  Next

Noen av programvarens funksjoner , som Billettgenerator , Hjulsystemer og Lotteritall , viser dataene i et rutenett.
Rutenettet viser data i et tradisjonelt tabellformat.

Her er en liste over de viktigste funksjonene i rutenettet:

Redigere rutenettceller
Søke og filtrere

Endre størrelse på kolonner og bånd

Sortere rader i rutenettet

Gruppering av data

Tastatur

Navigasjon

Ved å trykke på PIL NED-tasten

Flytter fokuset til neste rad og bevarer kolonnefokuset. Hvis en utvidet masterrad er fokusert, går du til detaljvisningen og gjenoppretter den fokuserte cellen/raden.

Hvis den siste raden i en detaljvisning er fokusert, navigeres det til neste masterrad i mastervisningen.

Hvis du trykker på PIL OPP-tasten

Flytter fokuset til forrige rad og bevarer kolonnefokuset. Hvis den raden som er i fokus, ligger under en utvidet detalj, navigeres det til detaljvisningen slik at den fokuserte cellen/raden gjenopprettes.

Hvis den første raden i en detaljvisning er fokusert, navigeres det til den tilsvarende hovedraden.

Trykk på CTRL+PIL OPP-tasten.

Hvis autofilterraden er synlig og den øverste dataraden er fokusert, flyttes fokuset til autofilterraden.

Hvis du trykker på HOME-tasten

Flytter fokus til den første cellen i den aktuelle raden.

Hvis du trykker på END-tasten

Flytter fokus til den siste cellen i den aktuelle raden.

Trykk på PAGE DOWN-tasten

Flytter radfokuset én side nedover og bevarer kolonnefokuset.

Hvis du trykker på PAGE UP-tasten

Flytter radfokuset én side opp og bevarer kolonnefokuset.

Trykk på CTRL + HOME-tasten

Flytter fokus til den første cellen i den første raden.

Trykk på CTRL + END-tasten

Flytter fokuset til den siste cellen i den siste raden.

Bruke navigasjonsalternativer

TAB

Flytter fokus til neste celle i den fokuserte raden.

CONTROL+TAB

Flytter fokus fra rutenettkontrollen til neste kontroll i programvinduet.

SKIFT+TAB

Flytter fokus til forrige celle i den fokuserte raden.

ENTER

Hvis en celleverdi redigeres, lukkes det aktive redigeringsprogrammet og fokus flyttes til neste celle i den fokuserte raden.

Redigering av data

ENTER

Aktiverer redigeringsprogrammet for den fokuserte cellen eller lukker det og lagrer endringene som er gjort.

F2

Aktiverer redigeringsprogrammet for den fokuserte cellen. En tegntast Aktiverer redigeringsprogrammet for den fokuserte cellen og erstatter innholdet i cellen med det inntastede tegnet (dette gjelder også mellomromstasten).

ESC

Lukker det aktive redigeringsprogrammet og forkaster endringene som er gjort.

CTRL+PIL NED

Aktiverer den fokuserte cellens editor og åpner popup-vinduet (kun for editorer med popup-vinduer).

Velge poster (når funksjonen tillater flere valg)

Ved å klikke på en rad og holde CTRL-tasten nede

Veksler mellom radens markerte tilstand og bevarer det forrige valget.

Ved å trykke på tastekombinasjonen CTRL+piltastene

Gjør det mulig å flytte cellefokuset slik at det gjeldende valget beholdes.

Hvis du trykker på tastekombinasjonen CTRL+MELLOMROM

Veksler den fokuserte radens markerte tilstand og bevarer det forrige valget.

Klikk på en rad mens du holder SHIFT-tasten nede.

Velger alle radene mellom den klikkede og den tidligere fokuserte raden. Det forrige valget slettes.

Ved å trykke på tastekombinasjonene SHIFT+UP/SHIFT+DOWN gjentatte ganger

Gjør det mulig å velge et kontinuerlig utvalg av rader. Når du starter slike operasjoner, slettes det forrige valget.

Klikk på en rad mens du holder CTRL- og SHIFT-tastene nede.

Velger rekkefølgen av rader mellom den som er klikket på, og de som tidligere var fokusert. Det forrige valget beholdes.

Ved å trykke på tastekombinasjonene CTRL+SHIFT+UP/CTRL+SHIFT+DOWN

Gjør det mulig å velge et sammenhengende utvalg av rader. Det forrige valget beholdes.

Ved å klikke på en radindikatorcelle og dra opp/ned

Gjør det mulig å velge et sammenhengende radområde. Det forrige valget slettes.

Ved å trykke på tastekombinasjonen CTRL+A

Velger alle radene i visningen.

Ekspandere og skjule rader

Sluttbrukerne kan bruke følgende hurtigtaster til å endre den utvidede tilstanden for grupperader og hovedrader

HØYRE PIL

Ekspanderer den fokuserte grupperaden.

VENSTRE PIL

Faller sammen den fokuserte grupperaden

CTRL+PLUS

Utvider den fokuserte gruppen/hovedraden

CTRL+MINUS

Faller sammen den fokuserte gruppen/hovedraden.

Den utvidede tilstanden for radene kan også endres ved hjelp av følgende musebehandlinger:

Ved å klikke på en gruppeutvidelsesknapp

Ekspanderer/komprimerer den tilsvarende grupperaden og fokuserer den.

Velge elementet "Fullstendig utvidelse" i gruppepanelets kontekstmeny

Ekspanderer alle grupperadene i en visning.

Hvis du velger elementet "Full kollaps" i gruppepanelets kontekstmeny

Kollapser alle grupperadene i en visning.

Når du klikker på en utvidelsesknapp for en master-detalj

Ekspanderer/komprimerer den tilsvarende hovedraden og fokuserer den.

Dobbeltklikk på en radindikatorcelle

Ekspanderer/kollapserer den tilsvarende gruppe-/masterraden.

Dobbeltklikk på en grupperad

Ekspanderer/sammenføyer den tilsvarende grupperaden.

Kopiere valgte poster til utklippstavlen

Trykk på tastekombinasjonen CTRL+C - Kopierer de valgte postene til utklippstavlen som tekst.