Uppstart

Top  Previous  Next

Automatisk lägesguide

Om detta alternativ är markerat  kommer guiden för automatiskt läge att visasvid nästa programstart

Visa startskärm

Om detta alternativ är markerat kommer programmet att visa en startskärm

Återställ layout

Om detta alternativ är markerat kommer programmet att återställa följande egenskaper vid start:

Layouten för dockade fönster.

Senast valda objekt i olika rullgardinslistor.

Bredd på kolumner i datanät om tillämpligt.

Kontrollera databasernas integritet

Om detta alternativ är markerat kommer programmet att kontrollera integriteten och anslutningen till alla sina databaser.
Detta alternativ säkerställer att inga databasfiler saknas och att programmet kan ansluta till databasen eller servern.
Observera att det kan ta lite tid att utföra det här alternativet, hur lång tid det tar att utföra uppgiften beror på vilken typ av server du använder.
Om du använder standardprogramvaran SQLite-databaser kommer processen att vara snabb.

Annars tar databaser som MySql, Postgres eller Microsoft SQL en stund att ansluta till servern.
Inte särskilt lång tid, men ändå, särskilt om servern är ansluten till ett nätverk.
Om du använder programmet dagligen och allt är OK eller om du bara använder standard SQLite-databaser, kan du avmarkera detta alternativ.
Detta kommer att påskynda programstarten med ett par sekunder.

Använd senaste arbetsyta vid start

Om markerat, kommer den tidigare använda arbetsytan att öppnas och tillämpas nästa gång du startar programvaran

Detta alternativ gäller endast för programvarans huvudfönster, andra funktioner har sina egna alternativ för arbetsytor