Kladblok

Top  Previous  Next

Lottery Notepad is een functie waarmee je een notitie van je getallen kunt maken.

De werkbalk bovenaan het venster heeft de volgende knoppen:

Open

Wanneer het hoofdvenster wordt geopend, wordt het eerste kladblok met de naam Lotto Kladblok 1 geopend.

Door op deze knop te klikken, kun je een andere versie van Kladblok openen. Veel documenten van Kladblok kunnen in hoofdvensters worden geopend.

Sluiten

Sluit het geselecteerde kladblokdocument. Om een kladblok te sluiten kun je ook klikken op de knop X in de kop van het tabblad Kladblokdocument.

Help weergeven

Toont het helpbestand over het kladblok.

Document kladblok

Het documentenvenster van kladblok heeft twee onderdelen:

1. Ticketweergavepagina waar je elk nummer met de linkermuisknop kunt markeren door op het nummer te klikken of het pop-upmenu kunt gebruiken als je op de rechtermuisknop klikt.

2.Notities pagina waar je notities kunt maken

Op de ticketweergave kun je drie soorten nummers markeren
Nummers die waarschijnlijk zullen worden getrokken, markeer je als JA, nummers met de status ONBEKEND of nummers waarvan je denkt dat ze niet zullen worden getrokken, markeer je als NEE.

Er zijn drie knoppen op de werkbalk waarmee je kunt selecteren wat voor soort markering je wilt gebruiken:

Als je de knop JA aanvinkt, wordt elk nummer dat je selecteert in een ticketweergave gemarkeerd als JA en omcirkeld in groene kleur.

Als je de knop UNKNOWN aanvinkt, wordt elk nummer dat je selecteert in een ticketweergave gemarkeerd als UNKNOWN en omcirkeld in gele kleur.

Als je de knop NEE aanvinkt, wordt elk nummer dat je selecteert in een ticketweergave gemarkeerd als NEE en omcirkeld in een rode kleur.

Om alle notitieblokmarkeringen op de ticketweergave te wissen, klik je op de knop Wissen links van de knop JA.
Het notitieblokvenster heeft in de kopregel een kleine vastpinkknop naast de X-knop:
Notitiebriefjes kunnen worden vastgepind door op de knop Vastpinnen naast de knop Sluiten te klikken. Vastgemaakte notitieblokken worden vóór andere documenten geplaatst.
Er zijn vele andere methoden die je kunt gebruiken om notitieblokdocumenten te reorganiseren binnen het hoofdvenster. Raadpleeg voor meer informatie  het onderwerp Docking Windows .

Notities pagina

Dit is de basistekstbesturing die werkt als een HTML-editor. Je kunt hier notities schrijven, tekst plakken, eenvoudig of opgemaakt, internetlinks of afbeeldingen toevoegen.

De pagina heeft de volgende knoppen:

Open
Opent vanaf je schijf een van de volgende bestandsformaten:

TXT Gewoon tekstformaat.

RTF indeling voorrijke tekst.

DOCX of DOC Microsoft Word-documentindeling - de standaardindeling vanaf Word 2007.

DOCM Microsoft Office Open XML Macro-Enabled documentindeling.

DOT Microsoft Word 97-2003 Sjabloonformaat.

DOTM Microsoft OfficeOpen XML Macro-Enabled sjabloonindeling.

DOTX Microsoft Office Open XML-sjabloonindeling.

WordML Microsoft Office Word 2003 XML-indeling.

OpenDocument OpenDocument-tekst (geïmplementeerd door de kantoorsuite OpenOffice.org)

MHTML, HTML- of HTM-indeling voor webpagina's.

XML Elk xml-bestand - Microsoft Word XML-documentindeling (opgeslagen in een plat XML-bestand in plaats van een ZIP-pakket).

Knippen
Knipt de geselecteerde tekst in het geheugen, die je later op een andere plaats in de teksteditor kunt plakken.

Kopiëren
Kopieert de geselecteerde tekst naar het geheugen en kan later op een andere positie in de teksteditor worden geplakt.

Plakken als nieuw
Plakt eerder geknipte of gekopieerde tekst of andere tekst van het klembord als nieuwe tekst in de editor

Plakken
Plakt in de editor op de opgegeven cursorpositie een van de eerder geknipte of gekopieerde tekst of een andere tekst van het klembord

Ongedaan maken
Een commando om wijzigingen veroorzaakt door eerdere commando's ongedaan te maken.

Opnieuw doen
Maakt de acties van de eerdere opdracht Ongedaan maken ongedaan

Snel afdrukken
Snel afdrukken van de inhoud van je notities, je wordt nergens om gevraagd, dit is een directe afdruk naar je huidige printer.

Afdrukken
Roept het Afdrukken dialoogvenster op om de huidige notities af te drukken. Je kunt een printer kiezen en enkele andere basis printopties

Afdrukvoorbeeld
Toont het Afdrukvoorbeeld venster voor het huidige document. Hier kun je meer geavanceerde afdrukopties instellen.

Zoeken en vervangen
Toont het venster Zoeken en vervangen dat je kunt gebruiken om naar specifieke tekst te zoeken of om tekst in de notities te vervangen.

Hoofdletter wijzigen
Toont het venster Hoofdletters wijzigen dat je kunt gebruiken om geselecteerde tekst te wijzigen tussen hoofdletters, kleine letters en kleine letters.

Lettertype
Het menu waarin je de letterstijl en -grootte van de geselecteerde tekst of van de hele tekst kunt wijzigen als er geen selectie is.

Houd er rekening mee dat alle gegevens op alle notitieblokken automatisch worden opgeslagen en worden hersteld wanneer je een notitieblok opnieuw opent.