Grundläggande Textredigerare

Top  Previous  Next

Här är den grundläggande textkontrollen som fungerar som en HTML-redigerare, du kan skriva här alla anteckningar, klistra in all text, enkel eller formaterad, lägga till internetlänkar eller bilder

Sidan har följande knappar:

Öppna
Öppnar något av följande filformat från din disk:

TXT Format för vanlig text.

RTF Rich Text Format.

DOCX eller DOC Microsoft Word-dokumentformat - standardformatet från och med Word 2007.

DOCM Microsoft Office Open XML Macro-Enabled dokumentformat.

DOT Microsoft Word 97-2003 mallformat.

DOTM Microsoft Office Open XML makroaktiverat mallformat.

DOTX Microsoft Office Open XML mallformat.

WordML Microsoft Office Word 2003 XML-format.

OpenDocument OpenDocument Text (implementerad av kontorspaketet OpenOffice.org)

MHTML, HTML eller HTM Filformat för webbsidor.

XML Any xml file - Microsoft Word XML-dokumentformat (lagras i en platt XML-fil istället för ett ZIP-paket).

Klipp ut
Klipper ut den markerade texten i minnet, senare kan du klistra in den på annan position i textredigeraren

Kopiera
Kopierar den markerade texten till minnet, senare kan du klistra in den på en annan position i textredigeraren

Klistra in som ny
Klistra in tidigare klippt eller kopierad text eller annan text från Urklipp som en ny text i redigeraren

Klistra in
Klistra in en tidigare utklippt eller kopierad text eller någon annan text från Urklipp på markörens position i editorn

Ångra
Ett kommando för att avbryta ändringar som orsakats av tidigare kommandon.

Gör om
Återställer åtgärder som utförts med det tidigare kommandot Ångra

Snabbutskrift
Skriver snabbt ut innehållet i dina anteckningar, du kommer inte att bli tillfrågad om något, detta är en direkt utskrift till din aktuella skrivare

Skriv ut
Anger dialogrutan Skriv ut för att skriva ut de aktuella anteckningarna. Du kan välja en skrivare och några andra grundläggande utskriftsalternativ

Förhandsgranska utskrift
Visar fönstret Utskriftsförhandsgranskning för det aktuella dokumentet. Här kan du ställa in mer avancerade utskriftsalternativ.

Sök och ersätt
Visar fönstret Sök och ersätt som du kan använda för att söka efter specifik text eller ersätta text i anteckningarna.

Ändra fall
Visar fönstret Ändra versaler som du kan använda för att ändra markerad text mellan titlar, versaler och gemener.

Teckensnitt
Menyn där du kan ändra teckensnitt och storlek för den markerade texten eller hela texten när det inte finns något urval.