Fönster

Top  Previous  Next

Stil för dokument
Programvaran har möjlighet att visa sina underordnade fönster antingen som flikar eller MDI-fönster (Multiple Documents Interface).
Vanligtvis visas MDI-underfönster som separata fönster i programvarans huvudfönster.
Standardläget är flikar, vilket innebär att alla öppnade funktioner visas som flikfönster.
Mer information  finns i avsnittet Flik- och MDI-gränssnitt .

Tillåt hovringsanimering
Använd det här alternativet för att aktivera eller inaktivera hover-animering. Om detta är markerat styrs hovringsanimationen av det aktuella programskalet.
När du flyttar musen över knapparna eller navigeringssidorna kommer de att markeras
Om du ändrar detta alternativ måste programvaran startas om för att effekten ska uppnås.

Kompakt läge för gränssnitt

När det här alternativet är markerat minskas alla utfyllnader och marginaler i programvarans gränssnittselement för att visa mer information på skärmen.
På större skärmar som 4K-skärmar finns det tillräckligt med utrymme men på en liten bärbar datorskärm kan detta alternativ vara användbart och är aktiverat som standard

Återställ fönsterpositioner

Om detta alternativ är markerat kommer programmet att spara och återställa storlek, positioner och status för alla programfönster vid start.

För datorer med två eller flera bildskärmar kommer programmetäven att komma ihåg på vilken bildskärm fönstret öppnades.