Sms Och E-Post

Top  Previous  Next

Här nedan finns de alternativ som du måste ange när du vill använda programvarans inbyggda meddelande- eller e-postfunktioner.
Dessa alternativ gör det möjligt för programvaran att skicka ett textmeddelande till din telefon eller ett e-postmeddelande utan att använda några externa program.
Om du föredrar att använda det standardprogram som finns installerat på datorn markerar du alternativet Använd standard e-postprogram på datorn.
Mer information finns i inställningarna för datorns standardprogram för e-post.
Dessa alternativ används när du vill skicka e-post eller textlotter som genereras av denna programvara
En uppsättning alternativ används med meddelanden den andra med e-postmeddelanden, du kan ställa in samma e-postadresser och värdinställningar i båda.

Avsändarens e-postadress

Din e-postadress från vilken ett e-postmeddelande eller textmeddelande skickas, avsändarens e-postadress visas vanligtvis i fältet "Från".
Detta kan vara vilken som helst av dina e-postadresser du har.

Beskrivning av avsändaren

En beskrivning av avsändarens e-postadress innehåller vanligtvis information om den enhet eller person som skickar ett e-postmeddelande. Det är en textuell representation eller förklaring av e-postadressen, som ger sammanhang om vem avsändaren är.
Beskrivningen kan innehålla avsändarens namn, organisation eller annan information som hjälper mottagaren att identifiera och förstå källan till e-postmeddelandet.
En beskrivning av avsändarens e-postadress kan till exempel se ut så här:
Avsändarens e-postadress: john.doe@example.com Beskrivning: John Doe, XYZ Corporation

Detta alternativ är valfritt, och meddelandet eller texten kan skickas utan det.

Värdnamn

Ett värdnamn är namnet på din Internetleverantörs e-postserver, t.ex:
smtp.comcast.net
smtp.mail.att.net

Du kan använda vilken värd som helst om du vet hur du ansluter till värden och har de autentiseringsuppgifter som ska anges nedan.

Port för avsändarvärd

Portnummer som används av din värd för att skicka e-post

Avsändarens lösenord för e-postvärd

Ditt lösenord för e-postmeddelandet som anges i  alternativetAvsändaradress

Användarnamn för värd för avsändar-e-post

Vanligtvis är användarnamnet inte nödvändigt att använda eftersom din e-postadress fungerar som användarnamn, men om du har ett annat användarnamn kan du ange det här.

Telefonnummer

Detta alternativ gäller endast för meddelanden

Ditt mobiltelefonnummer dit du vill skicka ditt meddelande
För telefonnummer syntax hänvisas till din mobiloperatör, det ser nästan ut som den vanliga e-postadressen, men istället för ditt namn sätter du dina telefonnummer före @.

Ett exempel är telefonnumret för att skicka text till AT&T cell.
xxxxxxxxxx@txt.att.net
Syntaxen innehåller ditt telefonnummer utan mellanslag eller bindestreck @ din leverantörs textdomän.

För att det ska fungera måste vissa operatörer aktivera e-post-till-sms-tjänsten i ditt konto.

Använd standard e-postprogram på datorn

Genom att aktivera det här alternativet kan du använda datorns e-postprogram

Du måste bara ställa in avsändarens e-postadress, telefonnummer när du skickar sms eller mottagarens e-postadress när du skickar e-post.
Alternativt kan du ställa in alternativetAvsändarbeskrivning.

Tickettnummer, dina adresser från och till kommer att skickas till din programvara

Mottagarens e-postadress

Detta alternativ gäller endast för e-postmeddelanden

E-postadress till vilken ett e-postmeddelande skickas.

Beskrivning av mottagaren

Detta alternativ gäller endast e-postmeddelanden

Det är samma sak som avsändarbeskrivning men gäller för att beskriva e-postmottagaren

Timeout

En "host server timeout" avser vanligtvis den tid en server är villig att vänta på ett svar från en annan server eller klient innan den betraktar anslutningen eller åtgärden som misslyckad.
I samband med webbservrar, applikationer eller nätverkskommunikation är timeout-inställningar avgörande för att hantera effektivitet och förhindra obegränsade fördröjningar.
Att ställa in lämpliga timeout-värden är avgörande för att upprätthålla ett systems responsförmåga och tillförlitlighet. En för kort timeout kan leda till för tidiga fel, medan en för lång timeout kan leda till att problem upptäcks och hanteras för sent.

Standardvärdet för timeout i programvaran är 10000 millisekunder, om timeouten ska ändras måste den anges i millisekunder.