Standardvisning

Top  Previous  Next

Navn på skrifttype

Angir skrifttypen for alle elementer i programvaregrensesnittet, inkludert alle rutenett.

For å velge skrifttype klikker du på en rad og velger en skrifttype fra en nedtrekksliste.

Du kan også skrive inn fontnavnet direkte i en celle.

Vær oppmerksom på at du kan angi en separat skrifttype for rutenettene på siden Rutenettvisning.

Egenskaper for skrifttype

Klikk på knappen for å åpne et dialogvindu der du kan angi skriftstil, størrelse og skriftnavn.

Stil for verktøylinjen

Her kan du angi hvordan verktøylinjen for hurtigtilgang til programvarebåndet skal være synlig ved oppstart av programvaren.

Du kan velge ett av følgende alternativer:

Standard

Programvaren bestemmer selv hvordan verktøylinjen skal vises ved oppstart, for det meste vil den bli stilt inn automatisk

når programvaren starter på en liten skjerm, for eksempel en bærbar PC.

Minimert

Skjul verktøylinjen på båndet helt ned til overskriftene. Bare knappens bilde og bildetekster vil være synlige.

Maksimert

Ekspanderer den tidligere sammenfoldede verktøylinjen.

Du kan maksimere og minimere båndet på følgende måter

Bruke snarveien Ctrl+F1

Bruke en liten pilknapp nederst til høyre på båndets verktøylinje.

Klikk på høyre museknapp når musen er over båndet, og velg fra lokalmenyen.

Verktøylinje for hurtigtilgang

Ribbon Quick Access Toolbar er et tilpassbart element som er utformet for å gi tilgang til de viktigste og mest brukte funksjonene med ett klikk.
Denne verktøylinjen er som standard ikke synlig, og du kan endre plasseringen ved å velge ett av følgende alternativer:

Skjult

Verktøylinjen er skjult

Over

Verktøylinjen er synlig over hovedverktøylinjen i programvarebåndet.

Under

Verktøylinjen er synlig under hovedverktøylinjen i programvarebåndet.

Du kan legge til knapper i verktøylinjen for hurtigtilgang ved å høyreklikke med museknappen over hovedverktøylinjeknappen og velge "Legg til i verktøylinjen for hurtigtilgang" fra hurtigmenyen.

Du fjerner en knapp fra verktøylinjen for hurtigtilgang ved å høyreklikke med museknappen over knappen og velge "Fjern fra verktøylinjen for hurtigtilgang" fra hurtigmenyen.

Skjul overskriftene i navigasjonsruten

Alle større programvarefunksjoner har en navigasjonsrute på høyre side av vinduet.

Ruten har bilder og bildetekster for hver av sidene i ruten,

Ved å krysse av for denne haken kan du skjule bildeteksten, slik at bare et bilde blir synlig.

Dette er et annet alternativ som er nyttig for å spare plass i grensesnittet når programvaren brukes på en liten skjerm.